پژوهشگران پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی واحد شهید بهشتی موفق به تفکیک منشا آلودگی نفتی آب زیرزمینی در محدوده صنعتی ری شدند.

پژوهشگران گروه زمین شناسی محیطی پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی واحد شهید بهشتی موفق به تفکیک منشا آلودگی نفتی آب زیرزمینی در محدوده صنعتی ری شدند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی واحد شهید بهشتی،دکتر کمال خدایی مدیر گروه زمین شناسی محیطی و مجری پروژه گفت:آلودگی نفتی آب زیرزمینی در بخشی از محدوده صنعتی ری از سال‌ها پیش اتفاق افتاده است. مطالعاتی در خصوص جمع آوری اطلاعات پایه ای زمین شناسی، نوع و گسترش آلودگی در سنوات گذشته انجام شده است ولی در کنترل آلودگی در برخی مناطق چندان موفق نبوده اند.

دکتر کمال خدایی مجری طرح خدمات فنی- مهندسی و نظارتی پاکسازی آلودگی نفتی آبخوان در محدوده صنعتی ری با اشاره به این که اولین قدم در پروژه های پاکسازی آلودگی، شناسایی منشا آلودگی و اطمینان از مسدودی تمام منشا ها      می باشد، بیان کرد: مطالعات پیشین به دلایل مختلفی نتوانسته بودند در تفکیک منشا آلودگی موفق باشند. لذا در این طرح با تحلیل نتایج حاصل از آنالیزهای جامع شیمیایی و بررسی های هیدروژئولوژیکی منطقه، منشا های آلودگی تفکیک شدند و به کمک مدل های ریاضی رفتار آلودگی مورد بررسی قرار گرفته و برنامه عملیاتی پاکسازی آلودگی تدوین شده و در حال اجرا می باشد.