با حضور دکتر جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور؛ مراسم رونمایی از ۱۰ محصول فناورانه‌ی جهاددانشگاهی برگزار شد

به مناسبت هفته‌ی پژوهش و در پاسخ به تحریم‌های ظالمانه، مراسم رونمایی از ۱۰ محصول فناورانه‌ی جهاددانشگاهی با حضور معاون اول رییس‌جمهور در دانشگاه علم‌وفرهنگ برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، در این مراسم که با حضور دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، دکتر انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و بسیاری از مسوولان این نهاد و مقامات کشوری و لشگری صبح روز (۲۷ آذرماه) در دانشگاه علم‌وفرهنگ تهران برگزار شد، از ۱۰ محصول فناورانه‌ی جهاددانشگاهی رونمایی شد.که طرح توسعه دانش فنی و ساخت ماشین بازیافت و زیست‎‌پالایی پسماندهای نفتی توسط محققان پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی واحد شهید بهشتی انجام شده است.

این طرح به‌منظور بازیافت و زیست‌پالایی تولید پسماندهای نفتی که یکی از مشکلات پیش روی صنایع مختلف نفتی در مسیر توسعه صنعت نفت است، رفع ایجاد آلاینده‌های نفتی موجود در این پسماندها که تهدیدی جدی را هم برای محیط‌زیست و هم برای سلامت پرسنل صنعت نفت، توجیه اقتصادی بازیافت این مواد نفتی، استفاده از روش‌های بیولوژیکی (زیست‌پالایی) کم‌هزینه و کاملاً سازگار با محیط‌زیست و افزایش سرعت اجرای عملیات پاک‌سازی در سراسر کشور انجام گرفت.
هم‌چنین طراحی، ساخت، مونتاژ و تست ماشین بازیافت و زیست‌پالایی پسماندهای نفتی با استفاده از توان داخلی در مجتمع تحقیقاتی جهاددانشگاهی انجام گرفته است.
میزان مورد نیاز کشور، ۱۰۰ دستگاه می‌باشد و میزان اشتغال در صورت استفاده از تولید داخل ۱۳۰ نفر مستقیم و ۴۰۰ نفر غیرمستقیم است. هم‌چنین قابلیت صادرات محصول و خدمات آن به خارج از کشور در کشورهای نفت‌خیز حوزه خلیج‌فارس و دریای خزر وجود دارد و کاربردهای آن شامل، بازیافت و پاک‌سازی لجن‌های مخازن ذخیره نفت و فرآورده‌های نفتی، مدیریت پسماندهای حفاری و بازیافت و پاک‌سازی گودال‌های پسماند می‌باشد.
وضعیت کاربرد پروژه در حال حاضر، لجن‌زدایی، لای‌روبی و بازیافت پساب و پسماند نفتی در جزیره‌ی لاوان به کارفرمایی شرکت نفت فلات قاره است.